00A

Hogy mitől szép a szüret? Nos, legfőképp a Hepp családtól és barátaitól, a gazdag termés begyűjtésnek hangulatától, a jó kedvvel végzett munkától. A Hepp Család összefogásától, amely során egész évben gondját viselték a szőlő ültetvényeknek, annak minden nehézségével, amelynek értelmét és szépségét éppen a szüret adja, hisz kiderül mit ért a sok-sok munka. Hepp János örült a 2013-as terméshozamnak. Ezt az örömöt az októberi napsütésben végzett munka során készült képek is visszaadják, de leginkább a gazda optimizmust sugárzó mondatai.

„Jól alakult az év, nem csak nekem, hanem szinte valamennyi hajósi gazdának is. Hét parcellán termeltünk a hajósi löszfal különböző térségeiben, különböző fajta szőlőket és nem panaszkodhatok. Most éppen a Zweigeltet szedtük le Erzsébettel, a feleségemmel, Kati lányommal és barátainkkal, szomszédjainkkal. Családias a hangulat és mindenki érzi, látja, hogy volt értelme a rengeteg munkának. Szépek a szőlőszemek, teltek, egészségesek, ráadásul a cukor fokuk is megfelelő. Az általunk szüretelt szőlőből készült must cukor foka a 18 és a 20 és fél között mozog. A színekkel is elégedett vagyok. Nem terheltük túl a tőkéket és ennek is köszönhető a kiváló minőség. Persze még sok munka vár ránk, mire bor lesz a termésből, de miután ilyen jól sikerültek a szőlők, sokkal inkább motivált vagyok. Remélem, hamarosan már az új borokkal kínálhatom a Hepp borház vendégeit, persze a korábbiakat is ajánlva, hiszen a borházunk borainak minősége köztudottan kiváló. Addig is, amíg el nem készülnek a 2013-as boraink, ajánlom honlapunk olvasói figyelmébe az idei szüret néhány kedves pillanatát megőrző fotógalériánkat” – mondta Hepp János, a Hepp Borház tulajdonosa.

Kép-szöveg: Kovács Iván