00

Két jelentős rendezvénnyel hívja fel magára a figyelmet minden évben a Hajósi pincefalu. Ősszel a szüreti fesztivál, a nyárelőn pedig az Orbán-napi borünneppel. A Hepp-borház természetesen teljes üzemmel dolgozik ilyenkor, mert jelentősen megugrik a pincefalu látogatottsága, amit a legjobbak közé tartozó szolgáltatási színvonallal tesz teljessé pincéivel, szállásaival Hepp János és családja. A 2014. május 23-25 közötti rendezvénysorozaton óriási tömeget kezeltek a hajósiak. A csúcspontnak kétségtelen, hogy a Csík zenekar koncertje bizonyult, de számos más hagyományos program színesítette az eseményeket.

A vasárnapi Orbán-szoborlocsolás, a borkirálynő köszöntés, a nagyszínpadig történt felvonulás ismét óriási közönségsikert aratott. A színes ruhákba öltözött borlovagrendek képviselői nagy tapsot kaptak az árusok galériájától övezett felvonulási útvonalon. A nagyszínpadon aztán megtörtént az új borlovagok avatása. A különböző próbatételek teljesítése közben a közönség jókat derült, de végül sikerült a vizsga. A Hajósi Szent Orbán Borrend Nagytanácsa 2014-ben Pintér Györgyit, Dr. Völgyi Balázst és Berta Sándort tüntette ki diplomával és nyilvánította taggá. Az elismerő oklevelet és érmet Koch Csaba a borrend elnöke adta át az új borlovagoknak.

Hepp János budapesti vendégeket fogadott feleségével, Erzsébet asszonnyal és Kati lányával. A látogatók természetesen nagyon élvezték a sokrétű kulturális programmal tűzdelt borünnepi kavalkádot és persze a Hepp borház ízletes házi specialitásait és finom borait. A pincefaluban egyébként egész évben várja vendégeit igény szerinti egyedi programmal Hepp János és családja. Kedvcsinálóként pedig kattintson ide a 2014. évi Orbán-napon készült képgalériához!

Kép-szöveg: Kovács Iván