Hírszemek

00

A termés betakarítás időszaka folyik 2015-ben is a Hajósi Pincefalu környékén szeptember-októberben. A gazdák traktorjaitól és egyéb szállító eszközeitől, meg a szorgos a szüretelőktől hangosak a pincefalu környéki szőlőparcellák.

Bővebben... [Kiváló minőség, kellő mennyiség]

 

00

Bár a nyári idegenforgalmi szezon elején tartunk, de egymásnak adják a kilincset a Hepp Borház vendégei június elején. A napokban egy osztrák turistacsoport látogatta meg a Hajósi pincefalut, benne a Hepp Borházzal. Hepp János, feleségével, Erzsébet asszonnyal fogadta a Bécs környékéről érkezett színes társaságot.

Bővebben... [Osztrák bortúra a Hepp pincékben]

 

00

Termelői szempontból érdekes év volt a 2014-es. Aki megúszta a fagyokat és a gyakori esőket követő, betegség megelőző lépéseket megtette bízhatott a jó termésben. Még a napfény mennyiség hiánya sem okozott jelentős problémát. A 2014-es évad legfontosabb szakasza, a szüret viszont határozott és gyors cselekvést kívánt, tudtuk meg Hepp Jánostól, a Hepp pincészet gazdájától.

Bővebben... [Jó borok, remek programok]

 

00

Két jelentős rendezvénnyel hívja fel magára a figyelmet minden évben a Hajósi pincefalu. Ősszel a szüreti fesztivál, a nyárelőn pedig az Orbán-napi borünneppel. A Hepp-borház természetesen teljes üzemmel dolgozik ilyenkor, mert jelentősen megugrik a pincefalu látogatottsága, amit a legjobbak közé tartozó szolgáltatási színvonallal tesz teljessé pincéivel, szállásaival Hepp János és családja. A 2014. május 23-25 közötti rendezvénysorozaton óriási tömeget kezeltek a hajósiak. A csúcspontnak kétségtelen, hogy a Csík zenekar koncertje bizonyult, de számos más hagyományos program színesítette az eseményeket.

Bővebben... [Orbán nap, borünnep a javából]

 

00A

Hogy mitől szép a szüret? Nos, legfőképp a Hepp családtól és barátaitól, a gazdag termés begyűjtésnek hangulatától, a jó kedvvel végzett munkától. A Hepp Család összefogásától, amely során egész évben gondját viselték a szőlő ültetvényeknek, annak minden nehézségével, amelynek értelmét és szépségét éppen a szüret adja, hisz kiderül mit ért a sok-sok munka. Hepp János örült a 2013-as terméshozamnak. Ezt az örömöt az októberi napsütésben végzett munka során készült képek is visszaadják, de leginkább a gazda optimizmust sugárzó mondatai.

Bővebben... [Szép szüret Heppéknél 2013-ban]

 

Thumbnail image

Régi az ismeretsége és tartós a barátsága Hepp Jánosnak Farkas Bertalannal, az első és eddig az egyetlen magyar űrhajóssal. Ennek volt tanúbizonysága Farkas Bertalan legutóbbi hajósi látogatása a Hepp Borház vendégeként december 8-án és 9-én. Hajósi fiatalok egy csoportja létrehozta a Vintegro borbaráti közösséget, akik nyitott pincenapokat szerveztek az adventi időszakra és ennek keretében hívták meg Hepp János segítségével a magyar űrhajóst. A Hepp borházban két Vintegro-s fiatal, Hodován Zsolt és Huber János fogadták Farkas Bertalant, akit megismertették több más pincészettel is. Ez alkalmat adott egy rövid interjúra is a nyugalmazott tábornokkal.

Bővebben... [Űrhajós landolt a Hepp Borházban]

 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 3