Thumbnail image

Két borával is elismerést váltott ki a Hepp-borház május 29-én vasárnap az Orbán napi borünnepen, amely során a 2010-es borokat értékelte a zsűri. A Hajósi Pincefaluban rendezett ünnepélyes eredményhirdetésen a díjakat Semjén Zsolt, a körzet országgyűlési képviselője és miniszterelnök helyettes adta át. Így Hepp János portugieser boráért, míg lánya Hepp Katika kékfrankos boráért vette át a kormányfő helyettestől oklevelét.

A 2011. évi borünnep szikrázó napsütésben történt és több száz ember vett részt a főtéri eseményeken. Semjén Zsolt megnyitó beszédének elején az egyik országos kereskedelmi televízió malíciával töltött Orbán napi érdeklődését osztotta meg a közönséggel, annak nagy derültségére.

A Hajósi Pincefalu egyik turistacsalogató, több évtizedes hagyománnyal rendelkező eseménye az Orbán napi borünnep, kirakodóvásárral és kulturális programokkal fűszerezve, ahol a helyi közösség termelőinek borversenyét zárják le a Szent Orbán szobor előtti téren. A rendezvényen a miniszterelnök-helyettest Bányai Gábor, a megyei közgyűlés elnöke és Dr. Bagó Zoltán Európa Parlamenti képviselő kísérte.

Semjén Zsolt elmondta, hogy a miniszterelnök-helyettes sajtóirodáját megkereső médium képviselőjének első kérdése úgy szólt: Igaz-e hogy közpénzen Orbán napi rendezvényre készül a kormányfő-helyettes? Az iroda természetesen igennel válaszolt, mint ahogy arra a reakcióra is, hogy csak azt ne mondják, hogy szobrot is állítanak Orbán tiszteletére. A szobor már régóta áll – hangzott a válasz. A kormányzati sajtós hozzátette, hogy mielőtt megkérdezné, hogy tervezik-e Orbán szentté avatását elárulja, hogy az réges-régen megtörtént. A közönség derültségét kiváltó „Orbán nap közpénzen?” kérdéskör után Semjén Zsolt a helyi borkultúrát és hagyományápolást méltatta köszöntőjében, majd a díjazott borok tulajdonosainak átadta az elismerő okleveleket.

A borünnepi rendezvény új borlovagok avatásával és látványos kulturális-zenés műsorokkal folytatódott a pincefaluban.

Klikk a képgalériához!

Kovács Iván