Thumbnail image

A Hepp Borházban a borkóstolást a tulajdonos pincemester maga vezényli a hagyományos borkóstolási szabályokat követve, az igényszerinti borfajták bemutatásával.

A borkóstolás a pincében hordóból, lopó üvegen keresztüli kínálással történik.

A borkóstolás 350 Ft/pohár (1 dl), ára a visszakóstolást és a borkorcsolyát is tartalmazza, borkorcsolya nélkül 300 Ft.

A kóstolás sorrendje: fehérbor, rosébor, majd vörösbor és ezen belül a savasabb boroktól, az édesebb, testesebb borok felé halad a borbemutató.

A kóstolás borfajtái

  • Cabernet Sauvignon - száraz vörösbor
  • Cserszegi Fűszeres - száraz fehérbor
  • Kadarka - száraz vörösbor
  • Kékfrankos - száraz vörösbor
  • Kékoportó - száraz vörösbor
  • Kocsis Irma - félédes fehérbor
  • Kövidinka - száraz fehérbor
  • Leányka - száraz fehérbor
  • Merlot - félédes vörösbor
  • Olaszrizling - száraz fehérbor
  • Zöld Veltelini - száraz fehérbor
  • Zweigelt - száraz vörösbor
  • Zweigelt Rosé - száraz rosébor
  • Pinot Noir Rosé – száraz rosébor
  • Pinot Noir – száraz vörösbor
  • Bianca - száraz fehérbor
  • Bianca - édes fehérbor

Az egyénileg, vagy csoportosan érkező vendégek a borkóstoláshoz borkorcsolyát rendelhetnek, amely a hajósi vidék jellegzetes hideg sváb ételeiből készül.

Rendelhető borkorcsolyák:

  • Hajósi sváb pogácsa
  • Sajttál, almatál
  • Tepertős vekni, sváb kiflivel
  • Diós kenyér svábosan
  • Sváb katona (kolbász, szalonna, hagyma, kifli szelettel)
  • Zsíros kenyér hagymával

Borértékesítés

Thumbnail image

Borértékesítés csak a helyszínen történik, a szabott árak szerint.

  • Palackozott borok
  • Folyóbor értékesítés saját edényben
  • Folyóbor értékesítés edénybiztosítással